یکشنبه 23 مرداد 1401

پیشرفت تولید گونه های مختلف کلزا

- ویژه -spot_img

اصلاح کلزا

اصلاح موفق کلزا اولین بار در صد سال گذشته انجام شده است. البته به خاطر اهمیت کمتر کشت کلزا بعد از جنگ دوم جهانی پیشرفت اصلاحی در این گیاه محدود بوده است.

پیشرفت تولید گونه های مختلف کلزا

در سال ۱۹۶۱ در آلمان رقم Liho  (لی هو) با میزان اسید اروکای کم کشت شد. این عامل باعث شد که محققین در تولید ارقامی با کیفیت مناسب از نظر چربی کو شش کنند. در سال ۱۹۷۴ به طور جدی رقم بدون اسیداروکا تولید شد. این کار از طریق آزمایشات ژنتیکی انجام گردید. از سال ۱۹۸۷ تغییرات کلی در انواع کلزا آشکار گردید.

در نیمه سال های ۷۰ در اثر کارهای اصلاحی در کیفیت کلزا، رقم لهستانی با اسید اروکای بسیار کم به نام (Bronowski) معرفی گردید و سپس ارقام دو صفر ظاهر گردید که از نظر میزان محصول بر ارقام یک صفر برتری داشت.

منبع:کتاب کلزا (کاشت، داشت، برداشت)

جدیدترین‌ها

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید