یکشنبه 23 مرداد 1401

تولید انواع جدید کلزا

- ویژه -spot_img

از طریق روش های اصلاحی می توان انواع جدیدی از کلزا بدست آورد.

  1. بالابردن کیفیت دانه از طریق کشت های مخلوط با کلزا.
  2. چون کلزا گیاهی غیرخودلقاح است، تغییرات ژنتیکی در این گیاه زیاد به وجود می آید و در این راستا تغییرات کیفی نیز متفاوت است. علاوه بر آن میزان اسیداروکا و گلوکزینولات نیز در واریته های مختلف متفاوت است.
  3. در انواع جدید، میزان محصول و نیز کیفیت محصول بهتر و مناسب تر است. در تولید ارقام جدید اصلاح گر باید از روش های جدید و موثر استفاده کند. ارقام قدیمی یک صفر به خاطر دارا بودن اسید اروکا و گلوکزینولات در اثر سلکسیون و به کارگیری روش های مختلف اصلاحی به ارقام دوصفر بدون اسید اروکا و گلوکزینولات تبدیل گردیده اند.

واریته های قدیمی معمولا دارای اسیدا روکای زیادی بوده اند. روغن ارقام جدید بدون اسید اروکا  اخیرا  وارد تغذیه انسان شده است. برای به دست آوردن روغن کلزا با کیفیت بالا کارخانجات روغن کشی نیاز به بذرهایی با اسید اروکای کم دارند.

4 2 تولید انواع جدید کلزا

منبع:کتاب کلزا (کاشت، داشت، برداشت)

جدیدترین‌ها

- ویژه -spot_img

جدیدترین‌ها

ارسال دیدگاه

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفاً نام خود را وارد کنید